Alexander Rossi er reservekører for Manor, og det viser sig nu, at han har takket nej til at overtage Rio Haryantos sæde. Det sker på grund af datosammenfald med hans Indycar-forpligtelser, som han ikke vil droppe.

Alexander Rossi vandt Indy 500 i første forsøg Copyright Indycar Series
Alexander Rossi vandt Indy 500 i første forsøg
Copyright Indycar Series

”Mit management og jeg er i konstant snak med Manor, og vi vidste, at der måske ville blive en mulighed for at køre den sidste halvdel af 2016-sæsonen.”

”Vi overvejede det kraftigt, men afslog løbssædet på grund af min Indycar-kontrakt.”

”Jeg har masser af respekt for Manor for at give os førsteretten til sædet, som vi havde aftalt. Jeg har et virkelig godt forhold til Manor, og der er ingen sårede følelser. De forstår, at en F1-aftale skal være den rigtige for min fremtid og min karriere har taget nogle gode skridt frem.”

Alexander Rossi (USA) Manor Marussia F1 Team. Copyright Manor Marussia F1
Alexander Rossi (USA) Manor Marussia F1 Team.
Copyright Manor Marussia F1

Amerikaneren afviser dog ikke, at et sæde hos Manor kan komme på tale til 2017, men også at han har et tilbud fra et andet F1-hold, samt flere tilbud i Indycar.

”Jeg har muligheder i Indycar og Formel 1 i 2017.”

”Der har været snak med Manor om et løbssæde, og vi er blevet forespurgt fra et andet F1-hold, som er ret interessant.”

”Der er muligheder i Indycar, som jeg ikke kan uddybe, men jeg kabn sige, at Andretti og jeg har et godt samarbejde. Alle hos Andretti (Autosport, red.) er lige og arbejder i god tro på at forlænge vores aftale med flere år.”

“Der er en loyalitet til Michael (Andretti, red.), hans hold og Honda. Som kører er der nogle rigtig gode muligheder og konkurrencen er fantastisk.”

Alexander Rossi (USA) Manor Marussia F1 Team. Copyright Manor Marussia F1
Alexander Rossi (USA) Manor Marussia F1 Team.
Copyright Manor Marussia F1

”Sidste år kørte jeg en delvis F1-sæson, hvilket var meget succesfuldt. Da jeg ikke fik løbssædet i 2016 skabte det et kryds i vejen, hvor jeg nu ikke kan tage den risiko igen.”

”Jeg har investeret det meste af min karriere i F1, og jeg ville elske at fortsætte, men som jeg sagde, en F1-aftale skal være den rigtige.”

Alexander Rossi blev interviewet til ’Autosport’.