De forsvarende mestre fra Mercedes AMG Petronas har præsenteret deres 2016 racer på Silverstone. Der er tale om en racer, som ifølge Mercedes selv er konstrueret med henblik på “optimering overalt”.

Mercedes AMG F1 W07 Copyright Mercedes AMG
Mercedes AMG F1 W07
Copyright Mercedes AMG

W07 Hybrid, som er den nye racers officielle navn, blev afsløret ved en medieevent på Silverstone, hvor teamets 2 kørere, Nico Rosberg og Lewis Hamilton, tilsammen tilbagelagde knap 100 kilometer på den engelske Grand Prix bane.

På trods af Mercedes’ mere eller mindre totale dominans gennem de seneste sæsoner, er der ifølge teamet selv stadig plads til forbedring, og teamets tekniske direktør Paddy Lowe fortæller, at man har haft stor fokus på de områder, hvor man stod svagest i forhold til konkurrenterne.

“Vi stræber efter det ypperste indenfor alle områder, og selvom vi leverede nogle fantastiske resultater sidste år, så er der stadig mange steder, hvor vi kan blive meget bedre,” foræller Lowe således. “Vi stræber efter perfektion på alle tænkelige områder.”

Mercedes AMG F1 W07 Copyright Mercedes AMG
Mercedes AMG F1 W07
Copyright Mercedes AMG
Mercedes AMG F1 W07 Copyright Mercedes AMG
Mercedes AMG F1 W07
Copyright Mercedes AMG

Umiddelbart ligner W07 næsten sin forgænger til forveksling. Der er sket små ændringer i farvesammensætningen, og kigger man nærmere efter, kan man også se en række aerodynamiske ændringer. Teamet fortæller dog, at der også er lagt mange kræfter i forbedringer på områder, som er gemt under motorcoveret. Andy Cowell, som er teamets øverste ansvarlige på motorområdet, taler ligefrem om en række mini-revolutioner, som vil forbedre både ydeevne og holdbarhed.

Mercedes PU106B Hybrid Copyright Mercedes AMG
Mercedes PU106B Hybrid
Copyright Mercedes AMG

Der er megen sandhed i det gamle ordsprog “Never change a winning team” – og Mercedes ser ud til at være klar til at forsvare deres mesterskab.